EABS…from Poland with abstracted jazz elements

EABS_4

Οι Πολωνοί EABS έχουν δημιουργήσει τις αυθεντικές τους συνθέσεις εργαζόμενοι σε μία ιδέα προσέγγισης της μουσικής μέσω της αποδόμησής της. Καταλήγουν σε ένα επίπεδο όπου οι λούπες και τα σαμπλς αναμειγνύονται με jazz αυτοσχεδιασμούς. Επιρροές από  hip-hop, jungle, funk, gospel και ηλεκτρονική μουσική προσδίδουν ένα φουτουριστικό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι τους.

Πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό σύμπαν κάπου στα 2012 με 2014, στην πόλη Wroclaw της Πολωνίας, ως Electro-Acoustic Beat Sessions (series), ενώ λίγο αργότερα το συνέπτυξαν στο σεπτέτο των EABS. Η μουσική τους συμβολή αποτίει φόρο τιμής σε φιγούρες όπως οι Ahmad Jamal, Krzysztof Komeda, Gil Scott Heron, J Dilla, Pete Rock κ.ά.

Κατά το διάστημα 2012-2015, το σεπτέτο των EABS συνεργάστηκε με ένα μάτσο αξιόλογων και σπουδαίων μουσικών ένας εκ των οποίων δέθηκε με την μπάντα: Ο Dave Liebman (ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως έχει παίξει με τον Elvin Jones και τον Miles Davis). Οι EABS σε αυτό το διάστημα κάλεσαν και αναγνωρισμένους ράπερς και τραγουδιστές από την Πολωνία και τη διεθνή σκηνή προκειμένου να συνεργαστούν, όπως οι Natalia Lubrano, Abradab, Venio, Te-Tris, Waldemar Kasta, W.E.N.A., Jesse Boykins III (US), Tawiah (UK), Raashan Ahmad (US), MED (US), Jeru The Damaja ( US), Coultrain + Ben LaMar (US), Paulina και Natalia Przybysz (πρώην Sistars). Το αποτέλεσμα ήταν και η πρώτη τους επαφή με τη δημοσιότητα μέσα από την κασσέτα τους “Puzzle Mixtape” (2016).

Φέτος το καλοκαίρι (2017) εμφανίστηκαν και τυπικά με το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Repetitions (Letters To Krzysztof Komeda)”, ένα άλμπουμ φόρο τιμής στον Πολωνό θρύλο της τζαζ, Krzysztof Komeda.

 

Το πνεύμα της πολωνικής τζαζ βασιλεύει πάντως…!

Marek Pędziwiatr – piano, synths, vocal
Vojto Monteur – guitar
Paweł Stachowiak – bass
Jakub Kurek – trumpet
Olaf Węgier – tenor sax
Marcin Rak – drums
Spisek Jednego – turntables

Leave a comment